Fiets Escape - deskils

Ga naar de inhoud

Fiets Escape

De Fiets Escape Nieuwendijk is  een soort escaperoom, alleen nu met een heel dorp als speelveld. Terwijl de tijd loopt is het aan je team om de codes te kraken door locaties te vinden, cryptische raadsels op te lossen en de opdrachten uit te voeren. Een tas met  cijferslot en enkele aanwijzingen vormen je vertrekpunt. Gevonden plattegronden en opdrachtkaarten leiden je vervolgens door het spel. Vastlopen kun je niet; daarvoor krijg je noodenveloppen mee of kun je QR-codes scannen.

Twee varianten
In 2019 was er al een escape die gespeeld kon worden in een team van maximaal vijf personen. De fietsafstand voor deze escape is circa vijf kilometer en de speeltijd bedraagt twee uur en een kwartier.
Vanaf 1 juni 2020 is er een tweede Fiets Escape. Deze kan tegelijk door twee teams van maximaal vier personen tegen elkaar gespeeld worden. De fietsafstand voor deze escape is circa acht kilometer en de speeltijd bedraagt tweeënhalf uur.

Praktisch
Ieder team dat mee doet aan de Fiets Escape Nieuwendijk moet beschikken over minimaal één  smartphone mét internettoegang en de mogelijkheid tot het lezen van QR-codes. Ieder teamlid moet bovendien beschikken over een fiets. Een Fiets Escape Nieuwendijk kan zeven dagen per week gespeeld worden en aanvangen ergens tussen 9.30 en 16.00 uur.

Kosten
Voor een team van twee personen kost de Fiets Escape Nieuwendijk €25. Voor iedere volgende deelnemer in een team komt daar €7,50 per persoon bij. Een drankje na afloop zit bij de prijs in. De borgsom bedraagt €20 per team.

Interesse?
Stuur een mailtje naar corineverweij@deskils.nl

Op de heetste 8 augustus ooit gemeten speelden deze dames de Fiets Escape van 8 km. Bijna alle puzzels wisten ze zonder hint of aanwijzing goed op te lossen. Ze zagen alleen één “puzzelstuk” over het hoofd…. Hun reactie: “Het was hartstikke leuk. Behalve dat we het spel niet uitgespeeld kregen. Maar we komen zeker ook de Fiets Escape van 5 km spelen.” Kijk; daar houden wij van!
Deze vier dames uit Hank lieten zich niet weerhouden door een beetje regen. Fanatiek stortten zij zich op de opdrachten, puzzels een aanwijzingen van de Fiets Escape door Nieuwendijk. Ondanks acht hints lukte het helaas niet het spel binnen de tijd uit te spelen. In betere weersomstandigheden was het vast wel gelukt. :-)
Team De Koutersberg had vier hints nodig om verder te komen in de Fiets Escape, maar ondanks dat lukte het niet het spel binnen de tijd uit te spelen. Dat was ook eigenlijk niet echt belangrijk. Het ging om het spel en niet om de knikkers. Bovendien was het weer mooi en de route aangenaam.
Ze kwamen wat moeizaam op gang, maar uiteindelijk wisten De Dieseltjes op 9 november 2019 een razendsnelle tijd neer te zetten. In 1 uur en 47 minuten kraakten ze alle codes van de Fiets Escape Nieuwendijk en speelden ze het spel uit. Ze zijn de snelste spelers tot nog toe.
Het duurde even voor ze de slag te pakken hadden, maar toen wisten ze toch aardig wat codes te kraken. Het lukte het ambtenarenteam van de gemeente Altena alleen niet om het spel binnen de tijd uit te spelen.
Was het gebrek aan ervaring of was het de stortbui die ze vlak voor de eindstreep over zich heen kregen? Het lukte het team ‘oudjes’ Strik-Mooren helaas niet om de Fiets Escape binnen de tijd uit te spelen.
Voor het team ‘jonkies’ Strik-Mooren ging de Fiets Escape Nieuwendijk regenachtig van start. Ondanks deze extra hindernis wisten ze een tijd neer te zetten van 2 uur en 4 minuten.
De eerste   spelers van de Fiets Escape Nieuwendijk hebben het spel binnen de tijd uit   weten te spelen! Op 23 juni 2019, bij een temperatuur van 30 graden, zette   team Flikweert een tijd neer van 1 uur en 57 minuten. Ga jij dat met jouw   team verbeteren?
Vereniging deSkils
KvK-nummer 72528044
Email: info@deskils.nl
Terug naar de inhoud